Hint Ketojenik Diyet Planı için Nihai Kılavuz

Hint Ketojenik Diyet Planı için Nihai Kılavuz, Hint Ketojenik Diyet Planı; Günümüz dünyasında herkesin kilo verme ve zayıf, sağlıklı ve formda olma öfkesi vardır. Web, çeşitli geçmişlerden insanların kilo verme hikayeleriyle ortaya çıkıyor. Kilo kaybı için Keto diyet planını takip ederek kilo verme yolculuğunuzu sıradan bir ünlüye dönüştürebilir ve keşfedebilirsiniz. Keto diyeti, kilo vermede üretken olmayı belirleyen bir diyettir.

Kilo kaybına yorgunluk ve sürekli yorgunluk eşlik edebilir. Bazıları aşırı veya yorucu egzersiz rejimlerini tercih edebilirken, diğerleri daha güçlü diyet stratejilerini tercih edebilir.

Sonuç olarak, ketojenik diyet artık bir trend. Diyet hakkında konuştuğumuzda kimse keto teriminden kaçınamaz. Hint keto diyet planını tartışırken herkes bu yüksek yağlı ve düşük karbonhidratlı diyetten bahseder. Keto, kilo vermenin yollarını arayan insanlar arasında popülerlik kazanan böyle bir diyettir.

Birçok ünlü kişi ve uzman, ilerlemesinin ifadesini verdi. Kilo kaybı için Hint keto diyet planına başlamadan önce, bu planın temellerini öğrenelim.

Temel Bilgiler: Hint Keto Diyeti

Hint Keto diyeti, karbonhidrat miktarını azaltmanız ve beslenmenizdeki yağ alımını artırmanız söylenen bir diyet stratejisidir. Bunun gibi bir diyet, vücudumuzda Ketonların yapıldığı vücudunuzun Ketozuna bir süreç koyar. Hint Keto diyeti, düşük karbonhidratlı yüksek yağlı diyet olarak da bilinir.

Temel olarak, yüksek miktarda karbonhidrat tükettiğinizde, vücudunuzda çok fazla insülin ve glikoz üretir. Glikoz enerjiye dönüşür. Dahası, karbonhidratlar bu mevcut modelde vücudunuz için birincil gıda alımıdır. Temel güç kaynağı glikoz olduğundan, vücudunuz yağ gerektirmez. Yağ tüketimini stoklar ve eğer açlığa girerseniz ve vücut buna ihtiyaç duyarsa.

Hint Keto diyetinin çalışması

Beslenmenizi karbonhidrattan yağa değiştirdiğinizde, vücudunuzu yağları ana enerji kaynakları olarak kabul etmeye zorluyorsunuz. Bu işlemle vücudunuz yağları verimli bir şekilde kullanmaya çalışır. Karbonhidrat kaybı vücudunuzu bir sonraki olası enerji kaynağını, yani yağları kabul etmeye zorlar. Yani, Hint Keto diyeti böyle çalışır.

Ketoza nasıl girilir?

Ketoz, vücudun daha düşük yiyecek alımı nedeniyle yapması gerektiğini hissettiğinde ayarladığı bir döngüdür. Ketonlar, karaciğere atılan yağların parçalanmasına yardımcı olan bu etkileşimde yapılır. Genellikle vücudunuzdan metabolizma hızını yükseltmesini istersiniz.

Ayrıca, bu sadece vücudunuzu karbonhidratlardan uzak tutarak ve kalori içermeyerek olabilir.

Vücudumuzun buna nasıl bu kadar iyi uyum sağlayabileceği düşünülemez. Başka hiçbir şey atmadığınız noktada, vücudunuza yağlar girer. Bu yağları elbette temel yakıt kaynağı olarak kullanmaya başlar. Dahası, Ketonlarınız kabul edilebilir seviyelerde olduğunda kilo kaybınız başlar. Ayrıca, hem fiziksel hem de zihinsel sunumunuz gelişir.

Ayrıca, keto diyet planlarını yaklaşık bir ay veya daha uzun bir süre takip edebilirsiniz. Kilo vermek için sıkı sıkıya yapan kişiler için bu süre idealdir. Daha fazla veya alternatif bir açıklama için Keto diyetine girmeyi seçerseniz, Keto diyetisyenlerle konuşun.

Keto Makroları

Keto veya Ketojenik Diyet, çocuğumuzun karbonhidrat yerine enerji (yakıt) gereksinimleri için yağ kullanmaya başladığında doğal bir metabolik durumu olan ‘Ketozu’ teşvik eden bir beslenme tarzıdır.

Vücudun tüm karbonhidrat depolarını tükettiğimizde ve bunun yerine orta miktarda protein ve bol miktarda doyurucu yağ koymaya başladığımızda vücut ketoz aşamasına girer. Şimdi, ketozun faydalarını elde etmek için makroların herhangi bir oranının yapacağı şey bu değil. Keto-makronun gerçek ve amaçlı bir karışımına sahip olmanız gerekecek –

Karbonhidratlar (% 5 ila% 10); Proteinler (% 20 ila% 35); ve Yağlar (% 60 ila% 70).

Keto Diyeti, açlık şakaları, yemek istekleri ve hatta birçok kilo verme diyet planına eşlik edebilecek kas kaybı gibi şeyler yaşamadan kilo vermenin etkili bir yoludur. Ancak aynı zamanda Keto diyetini takip etmek zor bir diyettir. Ve makroları ve ketoyu bilmenin çok yardımcı olabileceği yer burasıdır.

Makrolar, yani yağ, protein ve karbonhidratlar gibi mikro besinler, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu enerji sağlayan besinlerdir. Keto Diyetinde, üçünün tümü – Yağ, Protein ve Karbonhidratlar üç ana bileşendir.

Bu makroları doğru oranlarda (yukarıda belirtildiği gibi) aldığınızdan ve onlardan istenen sonucu aldığınızdan emin olmak için izlemek çok önemlidir.

Ketoza nasıl girilir?

Ketoza girmek yaklaşık 1 veya 2 gün sürebilir. Bu, vücudunuzun henüz enerji modu için karbonhidrat kullandığı ve dayanıklılık için tüm karbonhidratları veya Glikojenleri kullanmaya çalıştığı gerekçesiyle olur. Bir Ketozis ilini başarmak karmaşık ve kafa karıştırıcı bir şey gibi görünebilir. Yine de bize güvenin, hiçbir şekilde bu yol o kadar da değil. Bu satırlar boyunca, hatırlamanız gereken bazı kurallar.

Yağsızlar:

Bir Keto diyet planı Hintine gitmeyi seçtiğinizi varsayarsak, yağ hiçbir şekilde abartmamanız gereken bir şeydir. Yağlar, bu beslenme rejiminde enerjinin temel kaynağıdır, hatırladın mı? Ayrıca tesadüfen kendinizi aç bırakmak bir alternatif değil! Kilo vermeniz gerektiğinde, yeterli miktarda yağ tüketirsiniz.

Proteinleri frenleyin:

Tamamen değil, ancak yeme rejiminizde daha fazla miktarda proteine sahip olmak Ketozu engeller veya daha doğrusu onu kökten geri çeker. Sadece son derece ılımlı protein önlemlerine ihtiyacınız var. Keto diyetisyeninize daha fazla bilgi vermesi ve protein alımını uygun şekilde noktalaması için tavsiyede bulunmak idealdir.

Karbonhidratları Kontrol edin:

Hint Keto diyet planı için karbonhidrat alımınız benzersiz bir şekilde yediğiniz sebzelerden gelir. Bütün gün akşam yemeğinizde 10-15 gramdan fazla net karbonhidrat olmamalıdır.

Hint Keto Diyet planı gerçekten başarılı mı?

Evet, öyle. Gerçekten bir Keto diyet planına geçmeden önce, daha güvenli bir tarafta olmak için yakınımdaki bir Ketojenik diyetisyenle veya bir beslenme rutini ve beslenme uzmanıyla konuşmanızı öneririz. Rahatsızlıklarınızın tamamını düşünerek, bir Keto diyet planının sizin için ideal olup olmadığını size bildirme seçeneğine sahip olacaklar. Aynı şekilde, kilo vermek için bir keto diyet planı izliyorsanız, hangi değişikliklerin yapılması gerektiği konusunda sizi uygun şekilde kontrol etme seçeneğine de sahip olacaklar.

Keto Diyetinde nelerden kaçınılmalıdır?

Keto diyetine başlamayı dört gözle bekliyorsanız, bunun son derece düşük karbonhidratlı, yüksek yağlı bir diyet olduğunu biliyor olmalısınız. Ayrıca şekerden ve işlenmiş tahıllardan tamamen kaçınmanız söylenmiş olmalı, ancak bilmediğiniz veya söylenmemiş olabileceğiniz, tüm çabalarınızda başarısız olabilecek bazı yiyecekler daha var. Keto

Diyetinde kaçınmanız gereken yiyecekler şunlardır:

  • Meyveler: Meyveler lif bakımından yüksektir, ancak özellikle Elma, Muz, Üzüm, Şeftali, Mango, Hurma, Armut ve Kuru Üzüm olmak üzere glikoz ve karbonhidrat bakımından da yüksektir.
  • Sebzeler: Keto Diyetindeyken, Patates, Tatlı Patates, Havuç ve Bezelye ve Mısır gibi diğer sebzeler gibi toprağın altında yetişen tüm sebzelerden kaçınmanın temel kuralını izleyin. Bu sebzeler son derece nişastalı ve karbonhidrat bakımından zengindir.
  • Fasulye ve Baklagiller: Siyah Fasulye, Pişmiş Fasulye, Barbunya Fasulyesi, Mercimek, Yeşil Fasulye ve Lima Fasulyesi, yüksek miktarda demir, çinko ve potasyum içeren oldukça besleyici gıdalardır, ancak karbonhidratları da yüksektir.
  • Tahıllar: Pirinç, Kinoa, Çavdar, Arpa, Buğday Taneleri, Yulaf ezmesi ve Mısır, Keto içerken kaçınmanız gereken besin tanelerinden bazılarıdır. Bu tahıllar, ketoz çabalarınızı engelleyebilecek yüksek konsantrasyonda karbonhidratlara sahiptir.

Keto Diyetinde ne yenir?

Hint Ketojenik Diyet Planı için Nihai Kılavuz
Hint Ketojenik Diyet Planı için Nihai Kılavuz

Ketojenik Diyet planı, vücudu birincil enerji kaynağı olarak glikoz yerine yağ kullanmaya zorlayan yüksek yağlı, orta proteinli ve çok düşük karbonhidratlı bir diyettir. Diyet tipik olarak karbonhidrat alımını günde 20 ila 50 gms ile sınırlar, bu sizin için zor görünebilir, ancak yiyebileceğiniz birçok sağlıklı ve besleyici yiyecek vardır:

  • Düşük karbonhidratlı sebzeler: Brokoli, Lahana, Karnabahar, Kuşkonmaz, Avokado, Yeşil Fasulye, Salatalık, Ispanak, Domates ve Kabak.
  • Yumurtalar: Yumurtalar karbonhidrat bakımından çok düşüktür ve sizi uzun süre tok tutar.
  • Peynir: Mavi Peynir, Süzme Peynir, Keçi Peyniri, Beyaz Peynir ve Camembert gibi peynirler çok düşük karbonhidrat içerir ve proteinler, kalsiyum ve esansiyel yağ asitleri bakımından zengindir.
  • Et ve Kümes Hayvanları: Bunlar keto içindeyken temel yiyecekler gibidir. Karınca karbonhidratları yoktur ve yüksek kaliteli proteinleri vardır.
  • Kuruyemiş ve Tohumlar: Badem, Kaju Fıstığı, Ceviz, Chia Tohumu ve Keten Tohumu lif bakımından yüksektir ve kalp için çok sağlıklıdır.
  • Krema ve Tereyağı: Her ikisi de iyi yağlardır ve içlerinde yalnızca az miktarda karbonhidrat bulunur. Ölçülü tüketildiğinde kalp sağlığına faydaları vardır.

Zeytin: Zeytin ve zeytinyağı, bir sürü antioksidan (kalp ve kemik sağlığı için iyidir) ile eşit derecede iyidir ve sadece eser miktarda karbonhidrat içerir.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.