Gebelikte 31. Hafta

Bebeğiniz gebelik 31. hafta ile artık kollarınızda olmaktan sadece birkaç hafta uzakta. 31. haftada ortalama bir bebek 41.1 cm uzunluğunda ve muhtemelen 1500 gramın biraz üzerinde olacaktır. Bu aşamada artık büyüme yavaşlamış olsa da yine de her hafta kilo almaya devam ederler. Kolları, bacakları ve vücutları başlarıyla orantılıdır. Organları, artık mesane de dahil olmak üzere gelişmeye devam etmektedir. Kemik iliği kırmızı kan hücreleri üretmek için tüm önemli işlemleri yapabilir haldedir. Kemik iliğinden önce bu işlevi karaciğer görmektedir

Gebelik 31. Haftaya Dair İlginç Bilgiler

  • Bebeğiniz artık ne zaman aydınlık veya karanlık olduğunu bilebilir.
  • Bebeğinizin parmak tırnakları tamamen gelişmiştir ve doğduklarında kesilmesi gerekebilir.
  • 31. haftada Braxton Hicks ile karnınızda düzenli bir sıkışma hissediyor olabilirsiniz. Braxton Hicks bazen pratik kasılmalar olarak adlandırılır, ancak ağrı verici değildir.
  • Hormonlar cildinizi dolgunlaştırdığı için kırışıklıkları ortadan kaldırabilir.

Hamileliğin 31. Haftasında Neler Oluyor?

Doğuma az bir zaman kaldığı için artık daha yorgun hissedebilirsiniz. Bu nedenle, özellikle geceleri uyumakta sorun yaşıyorsanız, mümkün olduğunca dinlenmeniz önemlidir. Üçüncü üç aylık döneme girdikten sonra yan uyumak daha önemli ve güvenlidir. Çünkü araştırmalar sırtüstü uyumanın gündüz uykuları da dahil olmak üzere anne karnında ölüm oranlarını tetiklediğini göstermektedir.

Büyüyen bebeğiniz karnınıza fazladan baskı uyguladığı için daha fazla mide ekşimesi yaşıyor olabilirsiniz. Aslında, tüm sindirim sisteminizin hamileliğin sonlarına doğru biraz değiştiğini hissedebilirsiniz. Belirtiler sizi çok rahatsız ederse doktorunuzla konuşabilirsiniz. Kabızlık ve gaz problemleri uygun beslenme ile kolayca düzeltilebilir.

Hamilelik sırasında yedikleriniz, belirli koku ve tatlarla amniyotik sıvınızı etkileyebilir. Hamileliğinizin 31. haftasına kadar bebeğinizin beyni ve tat tomurcukları, tükettikleri sıvıdaki tatları almalarına izin vererek olgunlaşmıştır. Araştırmalar, hamilelikte yediğiniz yiyeceklerin, katı yiyecekler yemeye başladığında bebeğinizin yiyecek tercihlerini şekillendireceğini de göstermiştir.

Gebelik 31. Hafta Semptomları

Başka çocuklarınız varsa, şüphesiz yeni kardeşlerinin gelişi için geri sayım yapıyorlardır. Hem çocuklarınızı hem de varsa yeğenlerinizi yeni bebeğin varlığına alıştırmaya başlamalısınız. Bu süreçte özellikle çocuklar, büyüyen karnınızla birlikte sizi yeni bir bebekle paylaşmak zorunda kalabileceklerini fark edebilirler. Onlara sevginizden hiçbir şey eksilmeyeceğinin mesajını vermeniz gerekir.

Daha Sık İşeme

Üçüncü üç aylık dönemde mesaneniz genişledikçe rahminize daha fazla baskı yapar ve bu da mesanenizin idrar depolaması için daha az yer bırakır. Hamileliğin sonlarında işeme ihtiyacı gece süresince artar. Çünkü gün boyunca bacaklarınızda ve ayaklarınızda tuttuğunuz sıvının bir kısmını yattığınızda kan dolaşımınıza ve nihayetinde mesanenize geri gönderebilirsiniz. Çok fazla tuvalete gitmeyi ve idrar enfeksiyonunu önlemek için tuvalete her gittiğinizde mesanenizi tamamen boşalttığınızdan emin olun.

Sızdıran Göğüsler

Hamileyken memelerinizden biraz süt sızdığını fark etmek yaygın bir hamilelik sendromudur. Ancak endişelenecek bir şey yoktur, çünkü bu sadece vücudunuzun emzirmeye hazırlanma şeklidir. Bu aşamada sızan şey aslında kolostrum olarak adlandırılır. Anne sütü üretmeden önce göğüslerinizin yaptığı ilk kalın yapıda, kremsi süttür. Sizi rahatsız ederse, gebelik 31. hafta sonrasında artık emzirme sutyenleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca normal sutyenlerinizin içinde göğüs pedleri de kullanabilirsiniz. Birçok anne, emzirmenin ilk 6 ila 10 haftasında göğüslerinin süt sızdırmayı bıraktığını görmektedir.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.