Gebelikte 2. Hafta

Gebelikte 2. hafta boyunca yine hamile olduğunuza dair belirtilere sahip olmazsınız. Adet döngüsünün 2. haftasında rahim, endometriyumu yenilemek için folikül aşamasına devam eder. Yumurtalık döngüsünün bir parçası olarak, dominant folikül yumurtalık içinde gelişmeyi sürdürür. Bu haftanın sonuna doğru, genellikle 10-14. günler arasında yumurtlama meydana gelir.

Gebelik İçin En Yüksek Şans

Hamile kalmayı planlıyorsanız, cinsel ilişki için en iyi zaman yumurtlama dönemidir. Yumurtlama, yumurtanın yumurtalıktan salınmasını ifade eder. Yumurtlama faaliyetinin üst düzeyde olduğuna dair bazı işaretler şunlardır:

Rahim ağzından salgılanan mukus incelir ve rahim gerilir;

Dinlenme halinde vücut ısısı 0.2-0.3 derece artar. Bu sıcaklığı ölçmek için en iyi zaman sabah uyandıktan sonra yataktan kalkmadan önceki zamandır. Bu değişiklik, yumurtlamadan önce birkaç gün boyunca vücut sıcaklıkları kaydedildiği takdirde saptanabilir;

Yumurtlamadan 24 saat önce ortaya çıkan luteinize edici hormonda (LH) bir artış yaşanır. Bu hormonun artışı basit bir ev tipi test kiti ile tespit edilebilir.

Hamile kalmak için en muhtemel zaman, rahim ağzından salgılanan mukus kıvamı ve vücut ısısının değişmesinden sonraki 24 saattir. Normal sperm boşalma sonrası 72 saate kadar dölleme yeteneğine sahiptir. Oosit yumurtlamadan 12 saat önce ve 24 saat sonra döllenmeye devam edebilir. Bu, üst düzey doğurganlık süresinin yumurtlamadan 3 gün önce ila 2 gün sonra olduğu anlamına gelir. Çoğu kadın için en yüksek doğurganlık dönemi adet döngülerinin 11-16. günlerine denk gelmektedir.

Gebelik 2. Haftasında Neler Oluyor?

Bu hafta içerisinde hamile hissetmemenize rağmen, vücudunuz hamilelik hormonları üretmeye başlar. Bebeğiniz hamileliğinizin herhangi bir zamanında olduğundan daha hızlı büyür. Bütün bunlar sadece iki hafta boyunca gerçekleşir. Son derece heyecan verici bir süreçtir.

Adet döneminiz sona erdiğinde, yaklaşık iki hafta içinde hamile kalırsınız. Ancak olası herhangi bir ipucu, aslında herhangi bir hamilelik belirtisi hissetmek yerine, döneminizin ne zaman tekrarlayacağına bağlı olarak kendini gösterecektir. Bu noktada hamile olabileceğinizden şüpheleniyorsanız folik asit takviyelerine başlayabilirsiniz. Folik asit takviyesi büyüyen bebeğinizi omurilik kusurlarından korumaya yardımcı olur.

Gebeliğin 2. Haftası Hakkında Ne Düşünmek Gerekir?

Tüm doğru vitamin ve mineralleri almak şu anda çok önemlidir. Henüz pozitif çıkan bir gebelik testi yapmamış olsanız bile, gebe kalmaya çalışıyorsanız, bebeğinizin gelişimine yardımcı olmak ve onu belirli koşullardan korumak için folik asit takviyeleri almanız önerilir. Ayrıca, bir multi vitamin veya mineral takviyesi almak; beslenmenizin besin açısından zengin olması için meyve ve sebze tüketmek kendiniz için de iyidir. Beslenmenin yanı sıra bol bol su içmeye özen gösterin.

Partneriniz ya da siz sigara içiyorsanız bebeğin sağlıklı gelişimi için en kısa sürede bırakmaya çalışın. Kendi çabalarınızla bırakamamanız durumda bir yardım almayı düşünün. Aile bireyleriniz ya da arkadaşlarınızdan sigara içenlere ise gebelik süreci boyunca yanınızda içmemelerini rica edin.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.