Gebelikte 33. Hafta

Bebeğiniz gebelik 33. hafta ile yaklaşık 2 kg ağırlığında ve 44 cm uzunluğundadır. Boyu uzadığı için küçük bacakları göğsüne doğru katlanmış olarak durabilir. Bazı bebeklerin saçı çıkabilir. Ayrıca baş aşağı dönerler. Bu pozisyon onları doğuma hazırlanırken leğen kemiğinize doğru ilerletmeye yardımcı olur. Bebeğinizin kemikleri bu dönemde sertleşmeyi sürdürür.

Doğduğunda, bebeğinizin kafasında kafatası kemiklerinin henüz kaynaşmadığı iki yumuşak yer olacaktır. Kafanın arkasındaki üçgen şeklindeki bu kısma bıngıldak denir. Yaklaşık 8 haftalıkken bu yumuşaklık sertleşerek kaynaşır. Bebeğinizin başının üstündeki diğer daha büyük, elmas şeklindeki olan daha yumuşak kısmın sertleşmesi daha uzun sürer. Bu süre bir yıl veya 18 ay gibi bir zaman alabilir.

Gebelik 33. Haftaya Dair İlginç Bilgiler

  • Bebekler doğduğunda, kafatasının bazı kısımları doğuma yardımcı olmak için üst üste gelebilir.  Doğumdan sonra baş şekli geçici olarak koni şeklinde olabilir.
  • Burun köprüsü doğumda mevcut değildir, daha sonra büyür, bu nedenle bebeklerin küçük bir düğmeye benzeyen burunları vardır.
  • Büyüyen bebeğinizin pozisyonu yüzünden paytak paytak yürümek zorunda kalabilirsiniz.
  • Dört ayak üzerinde durmak ve bir sandalyede geriye doğru oturmak bebeğinizin kafasının oturmasına yardımcı olabilir.
  • Amniyotik sıvı seviyeleriniz şimdi en düşük seviyededir, böylece bebeğinizin tekmeleri biraz daha keskin olabilir.

Hamileliğin 33. Haftasında Neler Oluyor?

Pelvik ağrı, her beş kadından birinin yaşayacağı bir şeydir ve bazıları için oldukça şiddetli ve güçsüz bırakıcı olabilir. Leğen kemiğinizin etrafındaki bağlar o kadar rahat ve esnektir ki pelvisinizi doğru hizalayamazlar. Kadın doğum doktorunuz birkaç egzersiz önerebilir, fizyoterapiye yönlendirebilir veya rahatsızlığı hafifletmek için destekleyici bir kemer takmanızı söyleyebilir.

Her ne kadar oldukça fazla yorgun hissediyor olsanız da, yataktan her çıktığınızda kendinizi hiç de dinlenmemiş bulabilirsiniz. Yine de, bu geç aşamada olsanız bile, mümkün olduğunca aktif kalmaya çalışmak gerçekten önerilmektedir. Yüzme, anneler için mükemmeldir, çünkü su tarafından desteklenirken hem ağırlıksız hissedip rahatlamak ve egzersiz yapmak için harika bir yoldur.

Gebelik 33. Hafta Semptomları

Sadece mega karnınız yüzünden değil, aynı zamanda hamileliğin sonlarında meydana gelebilecek garip rüyalar sebebiyle uyurken gerçek problemler yaşıyor olabilirsiniz. Uykuya dalamamak ya da gece boyunca birkaç kez uyanmak çok sinir bozucu olabilir. Ancak bu konuyu bir takıntı haline getirmeyin. Rahatlayacağınız şeyler yaparak uyumayı kolaylaştırmaya çalışın.

Öğleden sonra biraz şekerleme yapmak, bahçeniz varsa gün ışığında uyumak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Ayrıca ayaklarınızı mümkün olduğunca yüksek bir yere koyarak dinlendirmeniz gerekir. Ayrıca hastane çantanızla ilgili tüm eksikleri tamamlamanız önemlidir. Bebeğinizin ve kendinizin birkaç gün ihtiyaç duyabileceği tüm eşyaları çantaya koysanız yeterli olacaktır.

Varisli damarlar

Görünüşte varisli damarlar büklüm büklüm veya şişmiş görünebilir ve genellikle mor veya mavi renktedir. Görsel görünümlerinin dışında, varisli damarlara bağlı gerçek semptomlar yoktur. Bununla birlikte, bazı anneler ağrı, kaşıntı ve hatta bacaklarda ağırlık hissi yaşayabilirler. Kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olmak için varis çorapları giyebilirsiniz. Hamilelikten sonra varisler sizi gerçekten rahatsız ederse, izlerden kurtulmak için damarlara enjeksiyon uygulatabilirsiniz. Hatta ciddi vakalarda varisli damarları tamamen kaldırabilen skleroterapiyi de deneyebilirsiniz.

Braxton Hicks Kasılmaları

Üçüncü üç aylık dönemde birçok anne Braxton Hicks kasılmalarından mustariptir. Bu kasılmalar vücudunuzun doğuma hazırlanmasına yardımcı olurlar ve gerçek kasılmalar gibi düzenli değildirler. Uzun sürmezler ve oldukça zayıftırlar; yoğunlukları gitgide artmaz. Yürüyerek, dinlenerek veya pozisyon değiştirerek gebelik 33. hafta kasılmalarının rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz. Kasılmaların ne zaman doğumun habercisi olduğunu, kasılmalarınız düzenli hale geldikçe daha rahat ayırt edebileceksiniz.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.